Första skoldagen

Idag var alltså första dagen på lärarhögskolan. Dagen började med en timmes lång busstur in till stan. Inga problem alls faktiskt, satt och åt frukost och läste så det var helt okej. Klev av bussen och hade inte en aning om vart jag skulle. Men jag gick på intuition och letade runt lite. Blev skickad hit och dit av olika människor som försökte hjälpa mig. Tillslut hittade jag campus och där också två tjejer som skulle till samma ställe och var lika vilse som jag. Så vi slog ihop oss och tillslut kom vi rätt.

Vi satte oss i aulan där några personer informerade om diverse viktiga grejer. Det var mer intressant att kika på alla människor som satt i salen än att lyssna haha. Registrering och sen var det klart. Jag upptäckte när jag kom ut ur aulan att det spöregnade ute. Så jag fick gå med i Lärarnas Riksförbund för att få en påse/väska att ha alla papper i så dom inte skulle bli dyblöta. Sen märkte jag att det låg ett paket nudlar i också, haha! Perfekt. Det var lite kul. Jag hittar absolut inte över huvud taget i stan så jag hoppade på första bästa buss för jag inte orkade stå i regnet och nu är jag hemma. Det löste sig alldeles utmärkt.

Nu ska jag äta mina nudlar och snart kommer Pernilla hit, det blir trevligt! Hörs sen.

Söndag, en dag kvar!

Det blev en lugn kväll igår. Igen... Lite sådär halvtrist att inte vi har gjort nåt den här helgen men nästa helg då..!! Då blir det party! Kan i och för sig vara skönt att vara utvilad då jag börjar skolan imorgon. Ska bli så sjukt kul! Är verkligen supertaggad. Längtar längtar längtar. Är lite nervös, men på ett bra sätt. Pirrig är rätta ordet! Får se imorgon hur allting gick :)

Idag vaknade jag och Jimmie vid elva tiden, åt lite frukost och jag gick ner till Vårsta biblioteket för att skriva ut papper, bara för att upptäcka att det var stängt. Typiskt! Vi fick då istället åka till Tumba bibliotek, och där var det öppet så det funkade skitbra. Sen åkte vi till världens mysigaste fik som jag måste tipsa om, vid Söderby sjukhus. Dom har rustat upp en gammal villa så den är i toppskick, superfint! Fanns massor av platser både på neder- och övervåningen. Vi satt ute i den trevliga trädgården, jätte mysigt. Åt en varsin foccacia och tog en latte efteråt. Sen fick Jimmie spring i benen så vi var tvugna att åka.

Efter det åkte vi till Biltema och köpte nån grejs till Jimmies bil sen träffade Jennica och Toffe en snabbis. Snart ska vi träffa Anna och Pierre och sen blir det nog att kika på race ikväll. Ha de guld!


Lördag

Blev en jättetrevlig middag igår hos min farbror Rikard som fyllde 40. God mat och trevlig stämning, mycket mysigt. Idag sov jag till klockan ett (!) sedan åkte jag och Jimmie till Salem och matade katter sedan blev det Ikea, vi var tvungna att köpa ett duschdraperi. Nu har Jimmie precis åkt och ska skjutsa sin chef in till stan så jag är ensam för tillfället. Passade på att sätta upp draperiet och det blev helt OK faktiskt. Får se vad vi gör med den här kvällen nu då, möjligtvis åka och träffa lite vänner. Annars blir det lungt. Och på måndag börjar jag lärarhögskolan wooo! Can't wait!! :)


Livet får vara lätt och roligt!

Idag har jag haft besök av moster Malin och mina små kusiner Tyra och Fia. Jättemysigt! Vi käkade lite lunch och var här hemma ett tag sen kom Pernilla och då gick vi till lekplatsen. Sen när dom skulle åka hem så följde jag och Pernilla med i bilen till Tumba centrum där vi mötte Jimmie. Nu är jag och Jimmie hemma, han somnade precis :) Väntar på mamma och pappa, när de kommer ska vi åka till min farbror Rikard som har 40-årsfest ikväll. Trevligt!

Fick en väldigt fin inramad dikt av Malin i inflyttningspresent. Skriver den här:

Livet får vara lätt och roligt!

Börja med efterrätten. FÖLJ DITT HJÄRTA! Dröm dina egna drömmar. Yla på månen. Ha olika färg på strumporna. Älska ditt Inre barn. Ge dig själv presenter. GUNGA I MÅNSKENET. Ta en taxi ett kvarter. Lita på livet. Säg att du är från en annan planet. Njut långsamt. Klä upp dig till frukost. Lek med kristaller. Överraska dig själv. Ge dig själv villkorslös kärlek. Be människor om hjälp med fickparkeringen. Prata med blommorna och förvänta dig svar. Gå i pyamas på jobbet. Krama träd. Skicka kärleksbrev till dig själv och andra. Sätt ut gröt till utomjordingarna. Väg dig på morgnarna. Välj ljuset. Sök din galenskap. EXPERIMENTERA. Be universum om det du vill ha. Fira ljusets återkomst. Vägra borsta tänderna. Sitt vid en eld och berätta sagor. Småprata med främlingar. Förlåt dig själv och andra. Meditera. Gosa naken på ett fårskinn. Släpp taget. Uppskatta det du har. Bjud upp! Kasta stenarna du har i din ryggsäck. Prata högt ensam. Klä ut dig! Sjung på arbetet. Ta emot. Ge efter för kärleken i dig. Var lekfull. TA EN LEDIG DAG. Håll inte igen. Släpp in. Älska i höet. Kasta "Borde-måste"-listan. Det finns ingen skuld. Sjung med när du lyssnar i freestyle. Dina barn vill inte ha någon annan mamma. Sprid ditt ljus! Undvik rea. Bränn inte ut dig. Ha tröjan bak och fram. Avstå inte - begär både och. Du är bra precis som du är. Campa i trädgården. Njut av din kraft. Smek medmänniskor. Drick solsken. Uppskatta din kropp. Våga något nytt. Gå barfota. Tänk att du har semester varje dag och arbetar frivilligt. STÅ VID HAVET NÄR DET STORMAR. Förvänta dig det bästa. Bryt rutiner. Fråga inte om lov. Gör det omöjliga. Sänd kärlek till Moder Jord. Det finns hopp om framtiden. Universum ÄR ett vänligt ställe...

-
Vad kommer du om ett år från idag
att önska att du hade gjort nu?


ändrade planer

Vart inte riktigt som planerat idag, tanken var ju middag med tjejerna men det blev istället heldag med Anna. Vi var i Skärholmen och sen åkte vi till mig och åt lite pastasallad, sen träffade vi Jennica ett tag. Efter det blev det film hemma hos Pierre, "Dear John". Väldigt bra film. Nu är jag hemma igen bästa Anna körde mig vid nio-tiden. Har precis ätit lite nudlar och knäckebröd, kollar på CSI på tv. Intressant eller hur :) Nej inte så. Snart blir det kudden! Gonatt.

Tjejdag

Idag är det bara tjejsaker inplanerade på schemat, wii! Jag och Anna ska nu på dagen åka in till stan och kolla kläder, fast jag upptäckte precis nu att det ösregnar ute. Hoppas det går över, annars kanske vi hittar på något annat. Ikväll ska vi i alla fall träffa Jennica, Johanna och Amanda och gå och käka nånstans. Trevligt trevligt :)

eftersom det är en grå dag ute fick det bli en grå bild... vet inte vad som hände på bröstkorgen det ser ut som att jag har massa prickar eller nåt. skumt!


Live, love, laugh

Den här dagen har jag varit ordentligt duktig. Jag har städat, diskat och tvättat och gjort det jättefint här hemma. Känner mig väldigt stolt. Men jag har haft en extremt tråkig dag! Nu äntligen kom Jimmie hem, han har jobbat ända till nu. Egentligen skulle vi tagit en promenad men han är helt slut. Så det blir nog bara att sova snart. Imorgon ska jag försöka sysselsätta mig med något roligare!


what's the point

Märker att jag är dålig på att blogga och det är inget kul jag måste bättra mig. Mest för min egen skull, det här är ju ungefär som en dagbok och det är riktigt kul att gå tillbaka och läsa senare.

Idag är det en riktigt fin dag för första gången på väldigt länge, och då ska alla tajma det med att vara i skolan eller jobba. Förrutom jag som sitter här inne i läggan... Jag längtar sjukt mycket till min utbildning börjar!! Nu är det bara en vecka en kvar. Längtar längtar längtar.

Det som hänt sen jag skrev sist är att jag och Lisa hade en väldigt trevlig kväll i onsdags, var ute i Södertälje och tog några öl. Några fler än planerat. Men det var riktigt kul! I torsdags gick jag, Lisa, Pernilla och Maja och såg Johnossi som spelade i stadsparken i Södertälje. Dom var bra som väntat. HERREGUD nu fick jag nästan hjärtattack, posten kom. Jag vänjer mig inte vid det där!! Gör man nånsin det!? Blir lika rädd varje gång det skrapar i dörren och posten trillar ner på golvet. Skit samma, i fredags var jag, Jimmie, Jennica och Toffe här och tittade på film och hade myskväll. I lördags var de också här plus Anna och Pierre och vi drack och drack och drack. För mycket... Men kul hade vi!

Vad som var läskigt var att när vi vaknade här på söndagen (jag, Jimmie, Jennica & Toffe) så upptäckte vi att badbrumsspegeln ligger mitt på golvet i badrummet! Någon har tagit ner den från väggen och lagt den bara på golvet. Men vi prövade dagen efter att ta ner den och det var verkligen inte lätt. Någon har gjort det i sömnen och vi vet inte vem! Skitläskigt tycker jag. Hur som helst, igår var en riktig bakisdag. Ingen av oss orkade prata vi låg framför tvn hela dagen. På kvällen kollade jag och Jimmie film, mys.

Idag är det städdag, har kastat skräp håller på och tvättar och ska strax diska och städa lägenheten. Toodles!

Martina i en bur

Jag känner mig som en hetsig apa i en liten bur just nu. Jag är så uttråkad och rastlös och galen. Jag börjar inte skolan förrän den 30e augusti och det är sååå tråkigt att vara ledig. Egentligen är det inte det, men när ingen annan är ledig eller ha tid att vara med en så är det sjukt tråkigt. Jag kollar på alla skitdåliga program på tv, läser bloggar, städar, diskar och försöker få tiden att gå... Som tur är ska jag träffa Lisa på en öl lite senare, wii! Vi har inte träffats på hela sommaren så det är verkligen dags.

Blev förresten inget Ikea igår för allt blev så sent, mat och tvätt och sånt. Men det får bli en annan dag, snart hoppas jag! Istället hade jag och Jimmie en riktigt mysig kväll, vi åkte och köpte rödvin och Jimmie lagade underbar kyckling med citron och pommes och sallad och café de paris. Och så tittade vi på en film vi hyrde för några dagar sen, From Paris with Love. Den var helt okej. Så det blev en bra kväll ändå.

Nu ska jag börja göra mig i ordning för att åka till Södertälje om... tre timmar :)

Mysdag

Idag sov jag riktigt länge, det var väldigt skönt! Igår var jag i full gång hela dagen, vaknade vid 6-tiden och åkte till Jennica vid 9-10. Var med henne och Johanna hela dagen, bl.a. var vi i Skärholmen och på Ikea. När Jimmie kom hem lagade han en god middag och vi tog ett glas rödvin, somnade sen som en klubbad säl.

Idag sov jag alltså lääänge, väldigt skönt. Vid ett-tiden kom Sarah förbi och kollade in läggan sen bjöd hon på lunch på pizzerian, det var riktigt trevligt. Nu är jag duktig och håller på att tvätta för första gången. Det var verkligen på tiden, de som bodde här innan behövde tvätta innan dom skulle fara iväg utomlands så tvättstugan har varit upptagen. Men nu var det dags! Så jag väntar bara på att den ska bli klar och att min kära sambo ska sluta jobba sen ska vi iväg till Ikea. Både han och jag har presentkort där så det blir storshopping förhoppningsvis! :) 



jävligt passivt

Oj vilken lugn dag. Jag har haft sån ro i själen idag, har bara suttit här hemma och myst. Igår kväll var jag ute med Pernilla med vänner och sen följde hon med mig hem och sov här på soffan :) Sen vaknade vi vid tio-tiden, jag diskade och städade lite, sedan gick vi ner till sjön och satte oss på bryggan ett tag. Efter det gick vi till pizzerian och delade på en pizza och sen tillbaka till soffan. Pernilla åkte hem vid tre tiden, och sen har jag faktiskt blivit kvar hela dagen. I soffan. Har tittat på alla möjliga tv-program, läst en massa ointressanta bloggar och inte mycket mer. Jo, jag har ätit chips och dip till middag. Jimmie är m.i.a. för tillfället (hos sin chef på middag) så jag har läggan för mig själv :) Jag hittade äntligen min datorsladd som varit borta sen vi flyttade in så nu kan jag äntligen använda datorn igen! Wiii. Puss o hej!

ett nytt kapitel

Så nu sitter jag här, första kvällen i min och Jimmies alldeles egna underbara fina lägenhet. Vi har haft väldigt många fina människor som hjälp oss med flytten idag. Jimmies vänner Rickard, Jonas och Tommy, min underbara familj mamma pappa och lillasyster, och Jennica och Toffe. Helt perfekt var det. Vi kom i ordning väldigt fort, det ser redan ut som vi bott in oss hyfsat :) Jag trivs redan, det är jättemysigt. Nu har jag suttit här i lägenheten själv ett tag medan Jimmie var iväg och bytte bil och lämnade Rickard. Jag har diskat och suttit vid datan och bara njutit. Jag är så sällskapsjuk av mig men det är bara att vänja sig att börja vara ensam ibland och klara sig själv.

Nu börjar ett nytt kapitel i livet, dags att stå på egna ben. Det kommer vara vingligt i början men det ska gå så bra. Om en månad börjar jag på högskolan och ska utbilda mig till det roligaste jag kan tänka mig, bildlärare. Jag och Jimmie ska vara sambos och skapa vårat nya liv tillsammans här. Det är fortfarande ofattbart men snart kommer det att gå upp för mig att jag är vuxen nu och klarar mig själv. Som jag alltid sa när jag var liten "kan själv!". Det ska jag göra nu.


RSS 2.0